Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-03@08:08:07 GMT

فساد، خط قرمز نظام مالیاتی است

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۱۴۹۹۳

فساد، خط قرمز نظام مالیاتی است

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه رویکردهای مهم دولت مردمی با هوشمندسازی محقق می‌شود، گفت: هم اکنون گام‌های مهمی برای هوشمندسازی مالیاتی برداشته شده که نتایج آن در افزایش کارآیی، رشد وصولی‌ها، خدمات رسانی الکترونیکی موثر و افزایش تمکین مالیاتی قابل مشاهده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایران اکونومیست از سازمان مالیاتی ایران، داود منظور در اولین نشست ارزیابی استانی که با حضور معاونین سازمان، مدیران کل ستادی و همچنین مدیرکل، معاونین و روسای امور مالیاتی استان البرز در سالن اجتماعات ستاد سازمان برگزار شد، در پاسخ به مسائل مطر ح شده پیرامون کمبود نیروی انسانی سازمان اظهار داشت: هوشمندسازی فرایندهای سیستمی به عنوان راهکار موثری برای جبران کمبود نیروی انسانی به کاهش حجم کار نیروی انسانی موجود در استان البرز و سایر استانها و در نتیجه افزایش بازدهی و سرعت عمل کارکنان می‌انجامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن تبیین تاثیر هوشمندسازی فرایندهای اداری و سیستمی بر افزایش بازدهی و سرعت عمل نیروی انسانی، اظهار داشت: به هر میزان که امور و فرایندهای اداری به‌صورت سیستمی و هوشمند انجام شود، بازدهی و سرعت عمل در پاسخگویی به مودیان افزایش می‌یابد که این امر به نوبه خود ضمن افزایش رضایتمندی مودیان، باعث کاهش حجم کاری نیروی انسانی می‌شود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: پیشبرد برنامه‌های مرتبط با هوشمندسازی نظام مالیاتی، در اولویت اقدامات این دستگاه قرار دارد و با تحقق این برنامه‌ها، بخش مهمی از رویکردهای دولت مردمی در زمینه خدمات‌رسانی موثر به مردم محقق می‌گردد.

وی با تاکید بر اینکه این سازمان از تمامی ظرفیت‌ها برای هوشمندسازی نظام مالیاتی بهره می‌گیرد، گفت: دریافت اطلاعات از تمامی دستگاه‌های ذی‌ربط در راستای اجرای ماده ۱۶۹ مکرر، اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده دایمی و اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان از مهم‌ترین مصادیق این امر  بشمار می‌آید.

منظور افزود: هوشمندسازی در حوزه های دیگری نظیر ابلاغ الکترونیک اوراق مالیاتی عملیاتی شده و با حذف پرونده‌های کاغذی و الکترونیکی شدن پرونده‌ها و اوراق مالیاتی، هم در تعداد مراجعه مودیان به ادارات مالیاتی و هم در میزان مصرف کاغذ، کاهش قابل توجهی صورت گرفته است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه فساد، خط قرمز نظام مالیاتی است، عنوان داشت: راه‌اندازی سامانه سوت زنی، از راهکارهای موثر برای مقابله و پیشگیری از فساد و تخلف ماموران مالیاتی و همچنین مبارزه با فرار مالیاتی محسوب می‌شود.

وی به فعال شدن سامانه مالیات نقل و انتقال خودرو اشاره کرد و گفت: ساماندهی سیستمی در این حوزه باعث افزایش چشمگیر درآمدهای مالیاتی شده به‌گونه‌ای که وصولی چهارماهه امسال مالیات نقل و انتقال خودرو نسبت به دوره مشابه سال قبل، رشد ۶۹ درصدی را نشان می‌دهد. این اقدام همچنین باعث کاهش مراجعات عمومی، کاهش بار اقدامات اجرایی و اداری همکاران مالیاتی شده است.

منظور با اشاره به اینکه بازدیدها، ارزیابی و نظارت بر عملکرد ادارات امور مالیاتی در سراسر کشور در اولویت اقدامات سازمان است، گفت: تشریح و بررسی عملکرد امور مالیاتی استان‌ها از جمله راهکارهای موثر در رفع موانع و آسیب‌های پیش رو و تحقق اهداف و رویکردهای تحولی نظام مالیاتی است. وی ضمن تاکید بر اینکه ارزیابی و نظارت مستمر بر عملکرد امور مالیاتی استان‌ها، یکی از عوامل افزایش بهره‌وری نیروی انسانی همچنین تمکین مودیان است، تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، عملکرد تمام ادارات کل امور مالیاتی استان‌ها، مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت تا ضمن شناسایی نقاط ضعف و قوت آنها، تدابیر لازم برای رفع آسیب‌ها و ارتقای عملکرد نظام مالیاتی به کار گرفته شود.

در این نشست همچنین بهرام مردان، مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و هماهنگی هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری سازمان امور مالیاتی، گزارشی از ارزیابی هیات اعزامی سازمان به استان البرز ارایه کرد و  مهدی موحدی، رئیس مرکز آموزش، پژوهش و برنامه‌ریزی مالیاتی نیز طی گزارشی به تشریح  عملکرد امور مالیاتی البرز بر اساس معیارها و شاخص‌های احصا شده توسط آن مرکز پرداخت.

محمدرضا محمدی، مدیرکل امور مالیاتی استان البرز نیز ضمن تشریح اقدامات و ارائه گزارش عملکرد استانی، به همراه معاونین و روسای امور مالیاتی استان به بیان برخی مسایل، مشکلات، دغدغه‌ها و نیازهای اساسی این اداره کل پرداختند که مشکلات و سوالات مطرح شده، توسط رئیس کل سازمان، معاونین و مدیران کل ستادی ذی‌ربط پاسخ داده شد و راهکارهای لازم ارائه شد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان امور مالیاتی کشور ، مالیات ، استان البرز

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان امور مالیاتی کشور مالیات استان البرز سازمان امور مالیاتی امور مالیاتی استان نیروی انسانی نظام مالیاتی استان البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۴۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد شرکت‌های دولتی با جدیت ادامه می‌یابد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دیوان محاسبات کشور، محسن برزو زاده در گردهمایی معاونت حوزه اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات که با حضور قائم‌مقام معاونت هماهنگی و امور اجرایی و مدیرکل هماهنگی استان‌های دیوان محاسبات، مدیران کل، حسابرسان کل، معاونین، مشاوران و مدیران گروه‌های حسابرسی و با محوریت بررسی فرآیند تفریغ بودجه و نظارت بر شرکت‌ها برگزار شد، اظهار داشت: بررسی عملکرد شرکت‌های بزرگ دولتی و شبه‌دولتی به صورت هفتگی دنبال می‌شود و در این جلسات مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت‌ها به ارائه گزارش عملکرد خود می‌پردازند.
معاون فنی و حسابرسی امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات با تاکید بر اینکه آنچه به عنوان یکی از برنامه‌های نظارتی دیوان محاسبات از اهمیت بالایی برخوردار است، نظارت بر شرکت‌ها است، افزود: چک لیست این شرکت‌ها به همراه سود و زیان آنان توسط گروه‌های حسابرسی تهیه و تاپایان امسال شناسایی و تکمیل آن انجام می‌شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تفریغ بودجه اشاره کرد و افزود: تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ شامل۴۵۰ بند است که ۸۷ درصد آن متعلق به معاونت فنی و حسابرسی امور اقتصادی و زیربنایی است که در آن علاوه بر وضعیت تحقق اعتبارات در موضوعات مختلف، آخرین وضعیت اعتباراتی که باید تا شهریورماه سال گذشته توسط دستگاه‌های اجرایی مصرف می‌شد، نیز گزارش می‌شود.
ابراهیم نامداری قائم‌مقام معاونت هماهنگی و امور اجرایی و مدیرکل هماهنگی استان‌های دیوان محاسبات کشور نیز در این گردهمایی با قدردانی از زحمات مدیران، حسابرسان کل و حسابرسان اظهار داشت: با برنامه ریزی‌های صورت گرفته در معاونت هماهنگی و امور اجرایی تلاش ما بر این است، تا با تامین زیرساخت‌های مورد نیاز، تفریغ بودجه به بهترین شکل ممکن و در مدت زمان پیش بینی شده انجام شود.
وی افزود: رویکرد دیوان محاسبات کشور این است که، تفریغ بودجه به گره گشایی اقتصادی و حل مسأله کمک کند و در کنار گزارش‌ها نیز پیشنهاد‌های کارشناسانه ارائه دهیم.
براساس این گزارش، در این نشست گزارشی از نظارت بر شرکت ها، پیگیری احکام تفریغ بودجه و بررسی فرآیند‌های آن از سوی مدیران مربوطه ارائه شد.

دیگر خبرها

  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از دلال پتروشیمی در استان فارس
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس
  • لزوم شفاف سازی در منابع و مصارف بودجه
  • بررسی عملکرد شرکت‌های دولتی با جدیت ادامه می‌یابد
  • هوشمندسازی ۴ پارکینگ هسته مرکزی شهر قم
  • پیشنهادات مهم «دیوان محاسبات» برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی
  • تخصیص تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای سازندگان شهر هوشمند
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند